Кабмін затвердив новий порядок ведення реєстру відшкодування ПДВ

Share Button

Механізм відшкодування буде зведено до декількох кроків – подача заявки, публікація цієї заявки в реєстрі, проведення перевірок та відшкодування податку в автоматичному режимі

Кабінет міністрів України затвердив новий порядок ведення реєстру відшкодування податку на додану вартість (ПДВ), значно скорочує можливості для зловживань у цій сфері. Рішення було прийнято в ході засідання уряду одноголосно.

Представляючи новий порядок, міністр фінансів України Олександр Данилюк зазначив, що механізм відшкодування буде зведений до декількох кроків – подача заявки на відшкодування, публікація цієї заявки в реєстрі, проведення перевірок і погоджень, а також власне відшкодування податку в автоматичному режимі. Термін проведення перевірок і погоджень становитиме, за словами міністра, не більше 30 днів, а подача заявок повинна проходити не пізніше 20 числа кожного місяця.

“Відшкодування стане автоматизованим, щоденним і прогнозованим. Громадськість зможе контролювати процес”, – сказав міністр, зазначивши, що таким чином Україна значно просунеться на шляху покращення ділового клімату.

Коментуючи необхідність прийнятого рішення, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зазначив, що у сфері відшкодування ПДВ завжди були можливості для зловживань.

“Тепер Мінфін зможе запровадити новий порядок відшкодувань, всі будуть це бачити, це правильний крок”, – підкреслив голова уряду.

Джерело: http://economics.unian.ua/

 

Коментарі
kazmetal l.com