Усі судові рішення щодо торгових точок в підземних переходах скасовано

Share Button

Як повідомляє  lB.UA, Верховний Суд України визнав незаконними всі договори на розміщення торгових точок у підземних переходах. Про це повідомив на брифінгу суддя Верховного Суду Анатолій Ємець.

За його словами, Генеральна прокуратура попросила суд скасувати всі інвестиційні договори, укладені з 2012 року Київською міською державною адміністрацією з власниками торгових точок у підземних переходах столиці. Верховний Суд розглянув цей позов і вирішив, що КМДА перевищила свої повноваження, оскільки право розпоряджатися комунальною власністю має тільки Київська міська рада.

Окрім того, інвестиційні договори фактично не виконувалися, а земля в підземних переходах була віддана в оренду під розміщення торгових точок.

Суди попередніх інстанцій визнавали законними такі договори, але судова палата Верховного Суду визнала ці рішення неправильними.

“Усі судові рішення скасовано, позов заступника генпрокурора задоволено”, – заявив Ємець.

Він також підтвердив, що на цей момент скасовано зазначені договори на території Подільського й Оболонського районів столиці, найближчим часом аналогічні рішення будуть прийняті і стосовно решти районів.

Нагадаємо, влада Києва вже кілька місяців веде кампанію  зі знесення незаконних кіосків, яка супроводжується акціями протесту.

Джерело: platforma-msb.org

Коментарі
kazmetal l.com