Профспілки планують 17 листопада пікетувати ВР на підтримку ініціативи уряду підвищити “мінімалку”

Share Button

Підписано Генеральну угоду між роботодавцями, урядом та профспілками, яка стала “дорожньою картою” подальшого розвитку соціально-трудових відносин та проведення економічних реформ в Україні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Федерації профспілок України.

Після зустрічі керівників всеукраїнських профспілок із прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом створено окремий урядовий орган з питань промислової політики, працює міжвідомча робоча група з опрацювання пропозицій щодо перегляду цін на газ, переглянуто прожитковий мінімум. ФПУ підтримала ініціативу уряду щодо підвищення мінімальної заробітної плати до реального прожиткового мінімуму 3200 гривень у проекті Державного бюджету на 2017 рік.

“ФПУ не підтримує публічні заяви окремих політичних сил і політиків, які незгодні з підвищення соціальних стандартів, зокрема мінімального рівня зарплати, які висувають низку додаткових бюджетних вимог, пов’язуючи їх із вирішенням цього нагального для майже 4 мільйонів працівників питання. Наша спільна мета – захищати права людини праці”, – йдеться в повідомленні.

Президія ФПУ звернулася до голови Верховної Ради України Андрія Парубія з пропозицією про проведення за його участі та представників усіх парламентських фракцій і груп зустрічі з лідерами всеукраїнських профспілок та територіальних профоб’єднань щодо підвищення соціальних стандартів у проекті Державного бюджету-2017.

Федерація профспілок України категорично не сприймає будь-які спроби згорнути соціальний діалог, який вдалося відновити уряду, тому 17 листопада ФПУ проведе Всеукраїнську акцію профспілок у формі пікетування парламенту на підтримку ініціативи уряду підвищити мінімальну заробітну плату та виконання інших соціально-економічних вимог профспілок.

Коментарі
kazmetal l.com