Прощаєтесь із підприємництвом? Обов’язки залишаються

Share Button

Відповідно до Порядку обліку платників податків і зборів, підставою для зняття фізичної особи-підприємця з обліку у відповідній податковій інспекції є відомості про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності такої фізичної особи- підприємця, зокрема за судовим рішенням, а також відомості відповідної реєстраційної картки.

Дата зняття з обліку фізичної особи-підприємця відповідає даті отримання відомостей про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності.

Особою, відповідальною за погашення грошових зобов’язань чи податкового боргу фізичної особи-підприємця, є така фізична особа.

Після державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізична особа продовжує обліковуватись у контролюючих органах як фізична особа – платник податків, яка отримувала доходи від провадження підприємницької діяльності.

Така фізична особа має забезпечити остаточні розрахунки з податків від провадження підприємницької діяльності, в установлені строки подати до відповідної податкової інспекції річну податкову декларацію за звітний рік, у якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності.

Податкова інспекція може призначити та провести документальну перевірку такої фізичної особи за наявності підстав та з урахуванням строків давності, передбачених Податковим кодексом України.

Джерело: nday.te.ua/

Коментарі
kazmetal l.com