Президент заявив про необхідність зберегти спрощену систему оподаткування

Share Button

Президент України Петро Порошенко заявив про необхідність збереження спрощеної системи оподаткування у межах податкової реформи. Про це він сказав на засіданні Національної ради реформ у вівторок, 25 жовтня.

«Дуже важливо, щоб ми на цей час зберегли спрощену систему оподаткування. Це – наша спільна позиція», – сказав Порошенко.

Він також зазначив, що завдання української влади полягає в підвищенні прозорості, соціального захисту та гарантії перспектив для ведення бізнесу в Україні.

Президент також наголосив на важливості запровадження електронного кабінету платника податків, що стане важливим антикорупційним чинником, оскільки зникне прямий контакт між підприємцями і податківцями.

«Що таке електронний кабінет платника податків? Це наступний етап Центру надання адміністративних послуг», – вважає Порошенко.

Нагадаємо, 5 жовтня Кабінет міністрів України затвердив і направив на розгляд Національної ради реформ проект змін до Податкового кодексу щодо спрощення адміністрування податків.

За словами міністра фінансів Олександра Данилюка, зміни у першу чергу націлені на подолання корупції та покращення адміністрування податків.

Зазначимо, знгадуваним проектом зокрема передбачене введення нової ставки податку на доходи фізосіб (ПДФО) – 10% від мінімальної заробітної плати для тих, хто займається індивідуальною діяльністю без реєстрації підприємцем з річним обсягом доходу до 250 розмірів мінімальної зарплати.

 

Коментарі
kazmetal l.com