Очільниця Національного банку України назвала прогнозований курс валют на 2017 рік

Share Button

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева у сюжеті каналу «ICTV» (випуск за 23.10) розповіла про курс валют та рівень інфляції на наступний рік.

Днями Верховна Рада України у першому читанні ухвалила Бюджет-2017, де закладений курс валют на рівні 27,02 грн. Валерія Гонтарева повідомила, що він реалістичний. Також голова НБУ нагадала, що українці повинні перестати хвилювати за коливання валюти, адже 2 роки назад Україна перейшла на гнучке курсоутворення. За словами Гонтаревої, варто звертати увагу саме на показники інфляції.

 «З початку цього року і по сьогоднішній день інфляція становить 6,5%. Наш прогноз  на 2016 рік – 12%, адже зараз підвищуються тарифи і під час розрахунку інфляції це бралося до уваги. Якщо ми досягаємо такого рівня інфляції до кінця року, а я впевнена, що ми досягнемо, це буде велика перемога» – зазначила Валерія Гонтарева.

Також очільниця НБУ додала, що у 2017 році інфляція прогнозується на рівні 8%.

Щодо курсу валют на наступний рік Гонтарева додала:

«Можливо станеться так, що курс валют не досягне прогнозованого рівня у 27,02 грн. Адже курсоутворення залежить від платіжного балансу та є своєрідним дзеркалом економіки».

Джерело: energolife.info

Коментарі
kazmetal l.com