Півроку нового Уряду: знищення малого бізнесу і підтримка монополій – Борис Бойправ

Share Button

За півроку своєї діяльності на посаді Прем’єр-міністра України Володимир Гройсман не зумів зробити найголовнішого – замість підтримки великого олігархічного бізнесу почати реально підтримувати малий та середній бізнес.

Про це заявив голова Чернігівської обласної організації підприємців-роботодавців «Чернігівщина», керівник Чернігівської обласної організації політичної партії «Новий час» Борис Бойправ.

За його словами, прогноз Гройсмана щодо зростання у 2017 році ВВП України на 3% може реалізуватися лише за рахунок олігархів, адже малий та середній бізнес фактично знищується.

«Як приклад наведу ситуацію з російським монополістом на українському ринку торгівлі тютюновими виробами – компанією «Мегаполіс». Після загальноукраїнських акцій протесту проти її діяльності «Мегополіс» перейменувався на «Тадіс» і продовжує торгувати тютюновими виробами як посередник. Плюс всі прибутки, як і раніше виводяться в Росії, де за гроші українців виготовляються танки та снаряди, якими вбивають українських солдатів у зоні АТО.

Якщо б уряд на ділі підтримував розвиток малого та середнього бізнесу, цей російський монополіст був би усунутий з українського ринку, а підприємці торгівельної сфери отримали б змогу заключати прямі угоди з заводами-виробниками тютюну. Це б також значно зменшило ціну на цигарки», – зазначив голова Чернігівської обласної організації підприємців-роботодавців «Чернігівщина».

Натомість, за його словами, склалася ситуація, коли уряд ще більше стискує податковий вузол на шиї малого бізнесу.

«Тут найбільш яскравий приклад – ситуація з торгівлею пивом. Гройсман так і не скасував скандальне рішення Яценюка про сплату ліцензії за право торгувати пивом. Усі малі підприємці (власники кіосків та інших торгівельних точок) досі сплачують ліцензію на торгівлю нарівні з великими торгівельними мережами. Як наслідок – за рік прибутки малого бізнесу зменшилися практично до нуля, багато підприємців згорнули бізнес та виїхали за кордон. А великі мережі продовжують процвітати», – зазначив голова Чернігівської ОО «Новий час».

Тому, на його думку, Прем’єр Володимир Гройсман має почути, в першу чергу, голос малого українського бізнесу.

«Без такого бізнесу українська економіка не буде нормально розвиватися. Малий бізнес зацікавлений у тому, щоб український народ ставав багатшим, олігархічний ж, навпаки – йому вигідні бідні люди, які погоджуються працювати за копійки в нелюдських умовах. Тому й не дивно, що у Європі малий та середній бізнес на 70 % формує ВВП, а в Україні – лише на 7%», – підсумував Борис Бойправ.

Джерело: zik.ua

Коментарі
kazmetal l.com