Рішення про термін подання декларації з типом «Довідково» приймає фізична особа-підприємець – платник єдиного податку самостійно

Share Button

Відповідно до Податкового кодексу України , платники єдиного податку мають право для отримання довідки про доходи подавати до контролюючого органу податкову декларацію за інший, ніж квартальний (річний) податковий (звітний) період, що не звільняє такого платника податку від обов’язку подання податкової декларації у строк, встановлений для квартального (річного) податкового (звітного) періоду.

Така податкова декларація складається з урахуванням норм п. 296.5 і п. 296.6 ст. 296 Податкового кодексу України та не є підставою для нарахування та/або сплати податкового зобов’язання. Про це повідомляють у Відділ організації роботи Головного управління ДФС у Тернопільській області .

Для отримання фізичною особою-підприємцем – платником єдиного податку довідки про доходи за інший, ніж квартальний (річний) податковий (звітний) період, нею подається податкова декларація платника єдиного податку – фізичної особи-підприємця, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 р. №578, з позначкою «Довідково» та у полі «місяць» поля 02 декларації зазначається номер календарного місяця, за який подається декларація з позначкою «Довідково».

Для фізичних осіб-підприємців – платників єдиного податку, які бажають отримати довідку про доходи за інший, ніж квартальний (річний) податковий (звітний) період, Податкового кодексу України не визначено термін подання декларації з типом «Довідково».

Отже, рішення щодо термінів подання декларації з типом «Довідково» приймається фізичною особою-підприємцем – платником єдиного податку самостійно.

Коментарі
kazmetal l.com