Президента ТПП України Геннадія Чижикова обрано до складу ради директорів Європалати

Share Button

Вибори до керуючого органу Європалати (EUROCHAMBRES) відбулись 14 жовтня 2016 року у Брюсселі (Бельгія) під час 120 генеральної асамблеї організації. До керуючих органів Європалати увійшли одразу два представника України: Геннадій Чижиков, президент Торгово-промислової палати України, став одним із членів Ради директорів, а Валентину Суржикову, представника ТПП України в Німеччині та ЄС, обрано до бюджетного комітету Європалати.

Європалата (EUROCHAMBRES) є асоціацією торгово-промислових палат 45 країн Європи, серед яких і ТПП України. Через мережу національних та регіональних торгово-промислових палат організація представляє інтереси 20 млн. компаній з усієї Європи, на яких працює понад 120 млн. чол.

Організація була створена у 1958 р. Сьогодні EUROCHAMBRES – єдиний орган, уповноважений представляти інтереси всього європейського бізнесу. Крім того, за результатами генеральної асамблеї, Україна, в особі Торгово-промислової палати, стала кандидатом на проведення Економічного форуму Європалати у 2017 році та її 122-ї генеральної асамблеї.

Обидва заходи мають відбутися у жовтні наступного року.

“Такий захід, як ніколи, важливий для нас, адже він збере в Україні бізнес одразу із 45 країн-членів Європалати. Той факт, що Європа розглядає Україну як майданчик для проведення свого наймасштабнішого бізнес-заходу говорить про високу довіру Європи до України в цілому, та Європалати до ТПП України зокрема. Цей захід є своєрідним “Євробаченням” тільки у сфері бізнесу. Тому ТПП України, сподіваюся, за підтримки профільних міністерств, зробить усе можливе задля отримання права на його проведення”, – зазначив Геннадій Чижиков.
Джерело: tsn.ua

Коментарі
kazmetal l.com