«ФУДЖІКУРА» МАЄ НАМІР ПРАЦЕВЛАШТУВАТИ ТИСЯЧІ УКРАЇНЦІВ

Share Button

Знана японська світова компанія «Фуджікура», котра спеціалізується на складанні  електричного обладнання  для автомобілів,  свій європейський підрозділ в Україні та його виробничі потужності запустила у приміській зоні Львова буквально кілька місяців тому. А днями з ініціативи ректора НУ «Львівська політехніка», голови Ради ректорів Львівщини, професора Юрія Бобала відбулася поїздка на «Фуджікуру» проректорів і директорів навчально-наукових інститутів університету.

У ролі гіда виступив випускник Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Львівської політехніки, інженер з підготовки виробництва компанії «Фуджікура» Ігор Слівіцький. Нині розміри підприємства вражають, адже на його виробничих площах можуть  розміститися щонайменше два футбольних поля! Тут встановлено найсучасніше обладнання з числовим програмним управлінням відомих фірм.

Підприємство працює на давальницькій сировині і відправляє продукцію в основному для групи автопідприємств «Фольскваген». Зі слів же генерального директора «Фуджікура Аутомотів Україна Львів» Хорхе Гарсіа, виняткову увагу на підприємстві сьогодні приділяють якості продукції, зокрема, кабельну електромережу перевіряє сертифікована лабораторія у Німеччині.

Зараз на львівській «Фуджікурі» працює майже тисяча робітників та інженерів. Ще півтори тисячі  працевлаштують на другій черзі підприємства, яка стане до ладу через кілька місяців.

А найцікавішою частиною поїздки львівських політехніків на «Фуджікуру» стала конструктивна розмова щодо співпраці з підготовки висококваліфікованих інженерних кадрів. Вже сьогодні тут потрібні 25 кваліфікованих інженерів. Відтак керівники підприємства запропонували розпочати тривалу системну співпрацю з початкового кроку: скерувати на підприємство викладача-науковця, який проведе ґрунтовну розмову про реальні потреби виробничників. До речі, господарі пообіцяли придбати для університету електромобіль, тому що у майбутньому тут планують виготовляти електромережі для гібридних авто- і електромобілів.

«Фуджікура» планує відкрити у Львівській політехніці навчальну лабораторію. Натомість Юрій Бобало запевнив, що буде особисто підтримувати співпрацю з фірмою «Фуджікура» і готовий розпочати конкретну роботу вже найближчими днями.

Коментарі
kazmetal l.com