Маємо створювати нові інноваційні механізми для присутності українських товарів на світових ринках

Share Button

Україна має створювати інноваційні механізми для присутності українських товарів на світових ринках. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час виступу на Київському міжнародному форумі.

Якісно належне врядування, якісний діалог з бізнесом, створення нормальних умов для розвитку української економіки дасть можливість забезпечити український прорив. Ми не маємо копіювати ні Сінгапур, ми не маємо бути лісопилкою, як тут було сказано. Ми маємо бути країною, яка на 100% використовує свої власні ресурси і можливості. І я переконаний у тому, що за 3-5 років ми будемо успішними, але маємо дуже чітко усвідомити, що так просто це недосяжно”, – заявив Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр наголосив, що Україна має неперевершені можливості для досягнення успіху, але за цим стоїть серйозна праця та, можливо, непопулярні кроки, зокрема у сферах антикорупційної політики, створенні системи правосуддя, яка викликає довіру, здійсненні заходів, що дозволять бізнесу “відчувати себе вільно та не служити насильницькому апарату влади”. Професійні інструменти державного управління мають навпаки слугувати кожному українському підприємцю, зауважив Володимир Гройсман.

Також, за його словами, належне врядування, відкритість, прогнозованість державної політики дозволить забезпечити економічне зростання.

“Наше завдання сьогодні – використати максимально можливості нашої держави для того, щоби зайняти гідне місце на мапі світу”, – зауважив Голова Уряду.

Прем’єр-міністр зазначив, що ці необхідні кроки задля українського успіху мають робити спільно усі. “Якщо ми всі разом будемо вірити в те, що саме від нас в цей історичний період буде залежати, як буде жити сьогодні і завтра наша держава, яку країну ми залишимо нашим дітям, це буде кожного ранку спонукати прокидатися і робити якісно свою справу”, – підкреслив він.

У цьому контексті Володимир Гройсман зауважив, що за останній час Уряд став майданчиком для формування спільної позиції між владою, бізнесом, експертним середовищем та громадянським суспільством.

“Моїм обов’язком перед нашою державою є створення належних умов не тільки для макроекономічної стабілізації, а для реактивного економічного зростання. Але це можна зробити тільки разом. Чого я і бажаю – щоби ми разом побудували ту країну, в якій мріємо жити”, – підкреслив він.

Окремо Володимир Гройсман наголосив, що шалений популізм має залишитися в минулому. За його словами, суспільство має вимагати від політиків відповідальності за кожне своє слово та рішення.

“Ті, хто намагається працювати в Україні старими методами, ніколи не побудують нову Україну, – зазначив Прем’єр-міністр. – Час відповідальної політики, час національного патріотизму настав”.

 

Джерело: unn.com.ua

Коментарі
kazmetal l.com