Боргами ЖКГ та несплаченими кредитами займуться приватні колектори: в силу вступив закон

Share Button

У вівторок, 4 жовтня, набув чинності закон про приватних виконавців, який був прийнятий Верховною Радою на початку літа. Відповідно до закону, приватники отримають ті ж права, що і державні виконавці, крім повернення будь-яких боргів, пов’язаних з держмайном.

“Однак як саме будуть працювати приватні виконавці, поки не знає ніхто – 6 жовтня Мін’юст розповість про нові правила. Працювати вони почнуть не раніше, ніж через півроку”, – сказала адвокат Марія Сергєєва.

“Закон розв’яже руки рейдерам всіх мастей: в приватники підуть бійці АТО, а рішення судів і виконавчі листи будуть ходовим товаром: поки власники заводів чи іншого бізнесу будуть доводити в апеляції свої права, їх майно продадуть”, – вважає експерт Захар Чистяков.

Також через несплату житлово-комунальних послуг та банківських кредитів чи іпотеки громадяни зможуть позбутися свого житла. Правда, в Мін’юсті тут же уточнили, що заборонено відчужувати єдине житло і те, в якому прописані діти. Крім того, приватникам не дозволено виселяти громадян з їхніх будинків і квартир. “А ось заарештовувати житло і продавати його на публічних торгах такі виконавці цілком зможуть”, – пояснив старший партнер компанії “Кравець і партнери” Ростислав Кравець.

Джерело: vesti-ukr.com/strana

Коментарі
kazmetal l.com