Зволікаючи з реформами, Україна може дати ЄС привід скасувати санкції – Байден

Share Button

Віце-президент США Джо Байден нагадав Україні про необхідність проведення економічних і політичних реформ, без яких  Європейський Союз може переглянути санкції щодо Росії.

“Ми знаємо, що якщо Україна дасть привід для ЄС, є як мінімум п’ять країн, які прямо зараз скажуть: “ми хочемо завершення санкцій проти Москви”, – заявив Байден, виступаючи в Раді з міжнародних відносин у Нью-Йорку.

Він також зазначив, що, отримуючи від США $1 млрд кредитних гарантій, Україна пообіцяла активізувати зусилля, спрямовані на реформи в енергетичному секторі та в секторі правосуддя.

Байден також розповів, що з початку кризи проводить не менш як два-три години в тиждень, розмовляючи з українськими лідерами і закликаючи їх активізувати реформи, і в той же час докладає зусиль, щоб Німеччина, Франція та Італія зберігали санкції.

“Є непереборний інстинкт в Європі, щоб сказати: Гей: перед тим як (Порошенко) став президентом, там все одно все належало Росії. У них була там своя маріонетка. Яка різниця? Яка в дідька різниця? Навіщо ти змушуєш нас займатися цими санкціями?”, – сказав Байден.

Як повідомлялося, Рада ЄС ухвалила рішення про продовження на шість місяців індивідуальних санкцій щодо 146 російських і українських фізичних осіб і 37 компаній.

Джерело:  Reuters.

Коментарі
kazmetal l.com