Кабмін пропонуватиме упорядкувати право на відпустки

Share Button
На засіданні урядового комітету з питань соціальної політики та гуманітарного розвитку був схвалений законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку надання відпусток”. Таким чином, зазначений проект закону може бути розглянутий вже на найближчому засіданні Кабміну.
Цим законопроектом передбачається внести зміни до Кодексу законів про працю та Закону України “Про відпустки”, які стосуватимуться виплати грошової компенсації за невикористану щорічну відпустку за решту днів такої відпустки, що перевищують 24 календарних дні.
Передбачається, що це припинить практику накопичення відпусток за кілька років та сприятиме використанню права на відпочинок у той рік, у якому таке право виникає. Крім цього, передбачається у разі навчання у кількох навчальних закладах встановити право на оплачувану відпустку лише за навчання в одному з них. У разі здобуття другої освіти надавати оплачувану відпустку у зазначеному законопроекті пропнується за згодою роботодавця.
Планується також врегулювати порядок та умови надання додаткової відпустки працівникам, які мають дітей до 15 років або повнолітню дитину-інваліда з дитинства з метою своєчасного використання права на таку відпустку. Запропоновані зміни відповідають позиції Федерації роботодавців України щодо необхідності упорядкування використання відпусток та зменшення навантаження на фонд оплати праці через несвоєчасне їх використання.

Джерело: fru.org.ua

Коментарі
kazmetal l.com