ЄС відкриває п’ять проектів на 37,3 млн євро для країн Східного партнерства

Share Button

Євросоюз затвердив виділення 37,3 млн євро для підтримки молоді, малого та середнього бізнесу, безпеки та управління кордонами в країнах Східного партнерства. Про це повідомляє сайт Єврокомісії.

“ЄС відданий справі досягнення відчутних результатів в інтересах громадян через “Східне партнерство”. ЄС продовжує приділяти основну увагу чотирьом пріоритетним напрямам, визначеним під час Ризького саміту в травні 2015 року: зміцнення інститутів і ефективного управління; ринкові можливості; мобільність; взаємозв’язки”, – йдеться у повідомленні.

Проект EU4Youth (20 млн євро) займатиметься питаннями зайнятості молоді, лідерства та підприємництва з допомогою різних заходів, включаючи нарощування потенціалу, стипендії, підтримка діалогу з питань політики, а також гранти для організацій, що працюють в цих областях.

Інтеграція малого і середнього бізнесу з країн Східного партнерства (6 млн євро): програма буде сприяти інтеграції малого і середнього бізнесу з країн-партнерів, сприяючи їхньому виходу на нові ринки і стимулюючи економічний розвиток.

Морська безпека, морська безпека та захисту навколишнього середовища в Чорноморському і Каспійському регіонах (4 млн євро): програма підтримає зусилля країн-партнерів щодо здійснення відповідних міжнародно-правових норм, приведення їх нормативно-правової бази до законодавства ЄС, а також підвищення їх ефективності.

Введення Автоматизованої інтелектуальної системи відеоспостереження на автомобільних прикордонних пунктах пропуску “Нова Гута – Нові Яриловичі” на білорусько-українському кордоні (0,8 млн євро): система дозволить скоротити час, необхідний для проведення митних і прикордонних формальностей і підвищить потенціал країн для запобігання та боротьби з транскордонною злочинністю.

Програма ENI East Global Allocation 2016 (6,5 млн євро) буде підтримувати управління проектним циклом в країнах Східного партнерства, в тому числі підготовку, контроль та виконання програм, а також заходи в галузі інформації і комунікації.

Джерело: platforma-msb.org

Коментарі
kazmetal l.com