Три ознаки того, що у Вас крадуть підприємство

Share Button
30 квітня вступив в силу закон, який суттєво спростив процедуру реєстрації юридичних осіб та фізосіб-підприємців. Зокрема, здійснювати реєстрацію прав на підприємства, вносити зміни до їх статуту можна у будь-якого нотаріуса чи органа місцевого самоврядування. Крім очевидних покращень виникла і серйозна загроза. Рейдери, користуючись нормами закону, можуть вкрасти кошти з рахунків підприємства або його майно.

Отже, три основні ознаки, що у Вашого підприємства крадуть майно.
1. З банківських рахунків зникли кошти
2. Від Вас вимагають звільнити приміщення Вашого офісу
3. Ви випадково дізнаєтесь, що Ваші підприємство без Вашої згоди отримало величезні і дорогі кредити.
Як відбувається рейдерське захоплення підприємства, поділився власник групи компаній «Текстиль-контакт» Олександр Соколовський. Він сам пережив рейдерську атаку, зміг «відбитись» і описав механізм захисту. Рейдерів цікавить не саме підприємство, а ліквідні активи – гроші на рахунках, нерухомість, транспорт, обладнання, товари.
1. Рейдери підробляють договір про купівлю-продаж корпоративних прав між собою і Вами. Під документом буде стояти підробка Вашого підпису. Цей договір не потрібно завіряти нотаріально.
2. Складається протокол загальних зборів засновників про передачу часток новому учаснику, який завірений фальшивими підписами. Цей документ також не треба завіряти нотаріально.
3. Складається нова редакція статуту.
4. Підписуються нові реєстраційні картки підприємства.
5. Реєстратор узаконює нових власників, сканує нові документи та прикріплює їх до бази даних.
6. Нові власники з випискою з реєстру починають атаку на активи Вашого підприємства. Першим крадуть податковий кредит. Наступний об’єкт – кошти на банківських рахунках, нерухомість, транспорт, ліквідне обладнання на балансі.
Найбільш винахідливі рейдери оформляють на підприємство термінові та дорогі кредити.

Джерело: fru.org.ua

Коментарі
kazmetal l.com