В окупованому Криму податки для малого бізнесу можуть зрости в 4-8 разів

Share Button

Комітет “державної ради” Криму з економічної, бюджетно-фінансової та податкової політики підтримав зміни до місцевих “законів”, що передбачають підвищення ставок за спрощеною системою оподаткування в 4-8 разів. Таке рішення прийняте на засіданні комітету, повідомляє “Кримінформ“.

Презентуючи “законопроекти”, так званий “міністр фінансів” Криму Ірина Ківіко зазначила, що, згідно з бюджетним законодавством, на період 2017-2020 років у Криму дозволено встановлювати мінімальну ставку оподаткування за патентною системою та єдиним сільськогосподарським податком у 4%. При цьому “міністр” зазначила, що “на іншій території Російської Федерації” встановлено ставку в 6%, і якщо в Криму не скористаються правом на мінімальную ставку, то аналогічна діятиме на півострові з 1 січня 2017 року.

У свою чергу “заступник голови бюджетного комітету” Ольга Виноградова нагадала, що “депутати” виходили з законодавчою ініціативою поетапного підвищення податкових ставок за спрощеною системою оподаткування, оскільки одномоментне збільшення у 4-12 разів негативно відіб’ється на малому, середньому бізнесі та сільгоспвиробниках. “Ми відправили законодавчі ініціативи, але отримали відмову”, – повідомила Виноградова.

За рішенням комітету, зміни до “республіканських законів”, що передбачають підвищення ставок за спрощеною системою оподаткування, будуть розглянуті на пленарному засіданні 21 вересня одразу в двох читаннях. Ставки оподаткування за патентною системою з 2017 року пропонується підвищити вчетверо з 1% до 4%, за єдиним сільгоспподатком – у вісім разів – з 0,5% до 4%.

Джерело: platforma-msb.org

 

Коментарі
kazmetal l.com