Неприбуткові організації повинні переглянути свої установчі документи до 1 січня 2017 року

Share Button

ДФСУ звертає увагу керівників неприбуткових підприємств, установ та організацій на те, що вони зобов’язані до 1 січня 2017 року привести свої установчі документи у відповідність із нормами п. 133.4 ст. 133 Податкового кодексу України.

Постанова Кабінету Міністрів України від 13.07.2016 №440 «Про затвердження Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру» набрала чинності 16 липня 2016 року.

Протягом двох місяців, тобто до 16 вересня п.р., територіальні органи державної фіскальної служби надсилають до неприбуткових організацій, включених до Реєстру неприбуткових установ та організацій, письмові запити про надання у місячний термін з дня їх отримання відповіді щодо:

– відповідності неприбуткової організації вимогам статті 133.4 Податкового кодексу України та завірених нею копій установчих документів організації;

– завірених житлово-будівельними кооперативами копій документів, що підтверджують дату прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом житлового будинку та факт спорудження або придбання такого будинку житлово-будівельним кооперативом.

З дня отримання відповіді на запит та завірених копій документів, органи ДФС розглядають документи протягом місяця.

За результатами розгляду документів органами державної фіскальної служби:

– неприбуткова організація включається до нового Реєстру, з прийняттям Рішення про присвоєння підприємству, установі, організації ознаки неприбутковості;

– неприбутковій організації надсилається повідомлення про невідповідність її установчих документів вимогам.

Неприбуткові організації, що повідомлені про встановлення невідповідності установчих документів, з метою включення до нового Реєстру зобов’язані привести свої документи у відповідність до вимог та подати до органів ДФС відповідні документи до 1 січня 2017 року.

Неприбуткові організації, які не привели свої установчі документи у відповідність вимогам та не надали копії таких документів органам ДФС, після 1 січня 2017 року виключаються з Реєстру.

Джерело: siogodennya.org.ua

Коментарі
kazmetal l.com