В Україні заговорили про податок на секонд-хенд

Share Button

В Українських ЗМІ частіше почали з’являтися публікації на тему секонд -хенда. Автори, переважно працівники легкої індустрії, переконують читачів, що вживаний одяг із Європи це зло і його потрібно обкласти податком.

Таким чином, в пересічного українця не залишиться жодного виходу як купувати новий одяг українського виробництва, або ж турецького чи будь якого-іншого. На думку авторів це допоможе самій легкій промисловості в країні та й збагатить ненаситний державний бюджет.

Автори публікацій визнають, що «кількість тих хто обирає секонд-хенд в Україні росте з кожним днем. Це обумовлено затяжною економічною кризою, яка отримала новий виток в 2014 році. Тепер, коли курс доллара близько 26 гривень, а зарплати залишились якими і були, більшість людей просто не можуть собі дозволити придбати дорогі, брендові і головне нові речі. Сьогодні кожен четвертий українець хоча б інколи купує одяг в секонд-хенді. І окожен двадцятий одягається там постійно».

На жаль автори не говорять в публікації як будуть одягатися ті українці у кого зараз немає змоги купувати інші речі, а ніж вживані у випадку введення податку на вживаний одяг.

У своїх висловлюваннях автори категоричні:

«В першу чергу необхідно зупинити наплив секонд-хенда в країну. Зробити це можна шляхом тотального підвищення податків або ж повної заборони на ввіз продукції цього сегмента.»

Подібна практика, один в один, має місце в Україні. Свого часу в країні законодавчо захистили вітчизняного автовиробника. В результаті дійшло до абсурду. В Україні — найбіднішій країні Європи виявилися найдорожчі автомобілі, а вітчизняні автовиробники дійшли майже до банкрутства по при весь законодавчий захист.

Для порівняння вживане авто марки ДЕУ 2007 року випуску у Польші коштує стільки ж як 40-ка річний гнилий жигуль в Україні.

Немає сумніву, що така ініціатива знайде жвавий відгук у Верховній Раді, адже вводити нові податки це чи не єдине, що вміють наші законодавці.

А українцям необхідно кріпитися та чекати нових субсидій, на цей раз на штани. Адже мінімальної зарплатні і так нінащо не вистачає і після заборони чи здорожчання секонд-хенду ціни на нові речі на ринках відразу поповзуть вверх.

Джерело: stepnews.ks.ua

Коментарі
kazmetal l.com