Що готує Комітет з питань промислової політики та підприємництва

Share Button

Комітет  з питань промислової політики та підприємництва розробив комплексну модель, яка дає змогу розвивати вітчизняну промисловість, створювати робочі місця та робити умови ведення бізнесу більш привабливими для підприємців. Про це в інтерв’ю «Голосу України», підбиваючи підсумки роботи, заявив голова Комітету Віктор Галасюк.

«На жаль, дуже часто стикаємося з тим, що Кабінет Міністрів перебуває в опозиції до інтересів бізнесменів. Якщо б ми діяли злагоджено і уряд так само підтримував промислову та інвестиційну політику, як підвищення тарифів, кредитування України МВФ, тоді наша ефективність була б значно кращою», — зазначає парламентарій.

В. Галасюк також наголосив на важливих галузевих документах, котрі здатні повністю змінити економічний ландшафт у країні. Зокрема, це проекти законів №2617, 2618 щодо здешевлення виробничого обладнання в деревообробній галузі.  А прийняття проекту Закону “Про забезпечення міжнародної кооперації і розвиток вітчизняного літакобудування”, який стосується  у тому числі ДП «Антонов»,   надасть   можливість  створювати спільні підприємства у світі і суттєво збільшити обсяги своєї діяльності. Проекти законів “Про підтримку розвитку вітчизняної металургії” №3868 (його вже ухвалено парламентом) і №3873 сприятимуть  забезпеченню  безперебійного постачання стратегічної сировини на металургійні заводи.

Крім того, за словами парламентарія, є кілька системних документів, котрі діятимуть позитивно на всі галузі економіки. Це проект  Закону “Про експортно-кредитне агентство” (щодо здешевлення кредитів для українських виробників, які продають продукцію за кордон). Пакет законодавчих ініціатив про індустріальні парки запроваджує потужні інвестиційні стимули, щоб зробити вигідним започаткування і розвиток нових виробництв в Україні. А проекти законів щодо державно-приватного партнерства  відчиняють двері для інвестицій.

«Вважаю діяльність комітету продуктивною, але, на жаль, ми стримані неефективністю організації роботи парламенту в цілому. У Комітеті перебуває понад 30 законопроектів, готових до розгляду в сесійній залі”, — зазначив В. Галасюк.

Коментарі
kazmetal l.com