Український експорт скоротився на 11,5% – інфографіка

Share Button

За підсумками 5 місяців 2016 року експорт товарів у порівнянні за аналогічним періодом минулого року скоротився на 11,5% і становить $13,7 млрд. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі. Порівняно з січнем відбулося суттєве уповільнення темпів падіння експорту (у січні цей показник становив 31,9%).

Найбільшу частку експорту становить продукція агропромислового комплексу та харчової промисловості (41,3%), продукція металургії (22,8%) та машинобудування (12,2%). Головним торговельним партнером України став Європейський Союз (39,4%).
експорт інфографіка
За 5 місяців 2016 року продовжується зростання експорту товарів до країн ЄС, порівняно з 5 місяцями 2015 року обсяг експорту товарів до цих країн зріс на 4,5% або на $231,2 млн. Слід нагадати, що у січні 2016 року скорочення експорту товарів до країн ЄС складало 11,7%. Як зазначають в міністерстві, серед регіонів України найбільший позитивний внесок у динаміку експорту товарів спостерігався по Луганській, Львівській, Івано-Франківській, Миколаївській та Закарпатській областях. У той же час такі області як Дніпропетровська, Запорізька та Донецька, внесли негативний внесок у динаміку поставок за кордон.

Джерело: fru.org.ua

Коментарі
kazmetal l.com