Пенсійний фонд пропонують ліквідувати

Share Button

Міністерство фінансів не планує підтримувати ідею скасування ЄСВ і виплат пенсій в Україні безпосередньо з держбюджету.

Про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк.

“Логіка пропонованого варіанта така: оскільки дефіцит Пенсійного фонду становить більш як половину від усіх його витрат, то державний бюджет де-факто вже фінансує пенсійні виплати. Але це лише один із варіантів. Ми йдемо шляхом стабілізації солідарної системи й Пенсійного фонду”, – розповів міністр.

За словами Данилюка, якщо робити виплати прямо з держбюджету, вони там загубляться, розмиються, і не буде видно повної картини, не буде зрозуміло, чи все зроблено правильно. Все ж таки варто зберегти Пенсійний фонд і стабілізувати його. Це дасть змогу більшою мірою захистити громадян.

“Ми повинні досягнути балансу пенсійного фонду. Наприклад, є витрати , які йому не властиві, не відповідають його функціям, їх потрібно передавати з фонду”, – переконаний міністр фінансів.

Водночас, він відзначив роль ДФС в прискоренні виходу економіки з тіні.

“Поки детінізація відбувається не тими темпами і не в тих обсягах, яких ми очікували. Мало просто знизити ставки. Потрібно створити умови, за яких бізнесу буде вигідно показувати реальні зарплати й доходи, умови, при яких бізнес може розвиватися. Це наша мета”, – наголосив Данилюк.

Джерело: businessua.com

Коментарі
kazmetal l.com