Звернення СОПУ до Генпрокурора стосовно омбудсмена від МСБ

Share Button

Спілка орендарів і підприємців України звернулася до Генерального прокурора України Юрія Луценко. 

Шановний Юрію Віталійовичу!

Дозвольте висловити Вам нашу повагу та громадянську вдячність за конструктивні адміністративні рішення стосовно надання можливості кадровому складу Генеральної прокуратури України протягом 100 днів продемонструвати свої професійні здібності в ім’я його величності Закону. Переконані, що це суттєво послабить корупційну складову і в органах судочинства та може стати першим прикладом люстрації в Державі саме за кваліфікаційною ознакою, а не політичними уподобаннями.

Цим листом Спілка орендарів і підприємців України підтримує ініціативу Всеукраїнського об’єднання малого та середнього бізнесу «ФОРТЕЦЯ», очолювану народним депутатом України Оксаною Продан, щодо налагодження Вами, як Генерального прокуратура України, прямого ділового зв’язку з широкою підприємницькою громадськістю України для превентивних антикорупційних заходів в органах прокуратури, СВСУ та судочинства стосовно їх конституційного реагування на не правові дії структурних підрозділів Державної фіскальної служби України та інших органів держаного контролю за господарською діяльністю.

Адже на жаль, доводиться констатувати, що останні нерідко зловживають наданими їм законодавством можливостями в сенсі сприяння розвитку малого та середнього бізнесу на користь олігархічного капіталу, що поглиблює тінізацію економіки та корупцію у всіх сферах суспільно-економічних відносин. І саме через це закриваються робочі місця, а бізнес іде в тінь.

В разі прийняття Вами,  шановний Юрію Віталійовичу, позитивного рішення на пропозицію ГО «ФОРТЕЦЯ», Спілка орендарів і підприємців України, як член Національного клубу лідерів громадських об’єднань підприємців, координатором якого є її президент від 13 квітня 2000 року, теж готова долучитися до формування, на нашу думку, важливого для України Інституту омбудсмена від громадських організацій підприємців при

Генеральному прокурорі України (ІОГОП) з обмеженими повноваженнями його представницьких осіб щодо окремих конфліктних ситуацій (без офіційного делегування таких повноважень громадськими організаціями підприємців, які їх делегували), а також регламенту його функціонування. Це, на нашу думку, мінімізувало би виникнення нових корупційних ризиків.

Доцільно, щоб цей Інститут модерувала така відома в підприємницьких колах особа з політичним досвідом, як Народний депутат України Оксана ПРОДАН, яка би у цьому важливому статусі могла опиратись як на практичний досвід всеукраїнських громадських організацій підприємців, так і на  регіональні підрозділи ІОГОП, утворені теж на волонтерських засадах з представників регіональних організацій підприємців за поданням всеукраїнських об’єднань – учасників проекту.

Довідково:  Спілка орендарів і підприємців України – самоорганізована у 1990 році, політично не заангажована громадська організація підприємців, піонер соціального діалогу з великим досвідом законотворчої та правозахисної роботи, до складу якої входить понад 50 членських адміністративно автономних всеукраїнських, обласних організацій підприємців і роботодавців та регіональних представництв. Історично так склалося, що у Спілки є асоціативне та пряме членство.

З 2003-го року видається публічний журнал «РоботодавецЬ», а з вересня 2015-го ведеться інформаційний інтернет-портал robotodavets.in.ua.

Визначальною місією організації на нинішньому етапі  діяльності є сприяння синергії бізнесової громади у консолідовану сторону роботодавців, без домінування представників фінансово-промислових груп та олігархічного капіталу з політичним підтекстом з метою формування, на засадах Конституції України Конвенцій Міжнародної Організації Праці при ООН, ратифікованих Україною, реального соціально відповідального за наповнення держбюджету партнера урядової сторони, що унеможливить існуюче ігнорування інтересів малого та середнього бізнесу та протистояння сторони роботодавців на національному рівні з органами виконавчої влади.

 

 З повагою,

Президент Спілки,

Заслужений економіст України                                 Віктор ХМІЛЬОВСЬКИЙ

 

Коментарі

kazmetal l.com