Гройсман хоче залучити бізнес до податкової реформи

Share Button

Уряд спільно з парламентом і представниками бізнесу шукатиме компромісне рішення щодо нової податкової системи.

Про це сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман на зустрічі з представниками вітчизняних підприємств.

“Сьогодні Україна потребує зрозумілої податкової системи, вона має бути прогнозованою і сталою. Для нас важливо зробити якісну податкову систему, але дуже важливо, щоб вона була зроблена у співпраці разом з вами. Зараз ми спільно з парламентом, спільно з вами будемо переходити до наступного раунду переговорного процесу для того, щоб знайти компромісне рішення й утворити єдину (податкову. – Ред) систему”, – наголосив Гройсман.

Водночас він зазначив, що необхідно завершувати реформу Фіскальної служби.

“У нас є декілька законопроектів, які дозволять змінити цю систему, але сьогодні вони є дискусійними в парламенті. Я думаю, що найближчим часом – улітку – ми завершимо цю дискусію і зможемо створити якісну систему”, – підкреслив він.

Прем’єр-міністр також повідомив про намір зібрати нараду за участю бізнесу і правоохоронних органів, щоб обговорити реальні проблеми підприємців.

«Давайте через 2-3 тижні зберемо нараду, куди позвемо бізнес, правоохоронні органи. Візьмемо кілька реальних випадків, коли бізнес був неправомірно оштрафований», – сказав Прем’єр.

Він зазначив, що від європейських експертів надходять рекомендації в частині зміни нормативно-правової бази України, однак тут є два окремі моменти: «Є постанови Кабінету Міністрів, ми можемо приймати їх швидко. А є прийняття законів – це більш тривалий і політизований процес», – додав глава уряду.

Джерело: ukrinform.ua

Коментарі

kazmetal l.com