Ляпіна: Фіскальна служба – це сьогодні «держава в державі»

Share Button

Державна фіскальна служба – це сьогодні «держава в державі», і Державна регуляторна служба не може скасувати зайву звітність, яку вимагає від підприємців ДФС.

Про це сьогодні на брифінгу у Львові повідомила голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна, відповідаючи на питання стосовно звітів про перелік видів алкогольної продукції, які підприємцям треба щомісяця здавати у Фіскальну службу.

«У принципі, ми маємо можливості зупиняти нормативні акти окремих міністерств і відомств, але, на жаль, Фіскальна служба – це сьогодні держава в державі. Щодо Фіскальної служби ми таких можливостей не маємо», – сказала Ляпіна.

За її словами, ці повноваження визначені чинним законодавством.

«Тобто скасувати як таку звітність ми не можемо. Максимум, чого ми можемо досягти і досягали, це те, що звітність має бути електронна. Але електронні сервіси поки що працюють теж якби «по-українськи». Тобто іноді працюють, іноді ні. Це питання вдосконалення», – додала вона.

До прикладу, за її словами, вчора у Києві був скандал, тому що електронний сервер зразу впав, які тільки почали масово подавати звітність.

«Один такий випадок із падінням сервера і неможливістю здати звіт перекреслює всі зусилля із дерегуляції за кілька місяців», – наголосила Ляпіна.

Джерело:zik.ua

Коментарі

kazmetal l.com