Реальна зарплата українців уперше за два роки почала рости

Share Button

Держстат оприлюднив дані про середню заробітну платню в Україні станом на березень 2016 року. Порівняно з лютим, вона зросла на 7,3% і стала становити 4920 гривень.

Державна служба статистики України уперше за два роки зафіксувала ріст реальної зарплатні. З урахуванням інфляції, з березня минулого року вона збільшилася на 1,6%. При цьому попередні роки демонстрували негативну статистику – у 2014 році реальна зарплата в Україні зменшилася на 6,5%, а у 2015 взагалі впала на 20,2%.

Нині ж переважно по областях розмір середньої зарплати становить 3,5-4 тисячі гривень. Найбільше люди заробляють у столиці – близько 8,3 тисячі гривень, найменше – на Тернопільщині (в середньому 3,4 тис. грн.).

Нагадаємо, цього року уряд планує збільшити мінімальну зарплату в Україні на 12%, враховуючи прогнозований рівень інфляції. Перший етап підвищення відбудеться у травні – мінімальна зарплатня зросте на 6%, ще на стільки ж її піднімуть у кінці року, з 1 грудня. При цьому новий прем’єр-міністр України Володимир Гройсман пропонує в другому етапі збільшити мінімальну виплату не на 6, а на 10%.

 

 

Коментарі
kazmetal l.com