ДФС: втрата трьох терабайт податкових даних шкоди не завдала

Share Button

Міністерство фінансів просить голову Державної фіскальної служби Романа Насірова відзвітувати про втрату електронної документації. Про це на своїй сторінці в Facebook написав міністр фінансів Олександр Данилюк.

Як зазначається, 19 квітня відбулася апаратна нарада з керівниками департаментів Міністерства фінансів, а також з ДФС, Держказначейством та Державною фінансовою інспекцією.

“Обговорили і важливі поточні питання. Зокрема, попросив відзвітувати голову Державної фіскальної служби Романа Насірова про те, що сталося з втратою даних з серверів фіскальної служби, і які кроки були зроблені, щоб вирішити проблему і нейтралізувати його можливі негативні наслідки”, – написав він.

В ході наради Насіров зазначив, що причиною проблеми був збій в роботі бази даних. Також він додав, що витоку або втрати даних не відбулося, крім того, було проведено внутрішнє розслідування причин нештатної ситуації, винні у виникненні проблеми вже звільнені.

Данилюк підкреслив, що в разі повторення ситуації в майбутньому, внутрішні розслідування з цього приводу буде проводити Мінфін.

Джерело: 7dniv.info

Коментарі
kazmetal l.com