Заява Керівного комітету Форуму громадянського суспільства Східного партнерства за результатами референдуму в Нідерландах

Share Button

Після результату референдуму в Нідерландах щодо ратифікації Угоди Україна-ЄС про асоціацію, Керівний комітет Форуму громадянського суспільства Східного партнерства прийняв заяву.

У ній підкреслюється, що продовження процесу реформ в Україні є ключовим елементом у справі зміцнення загальної безпеки в Європі на основі демократії, верховенства закону і вільної ринкової економіки. Угоди про Асоціацію, які були підписані і ратифіковані з Україною, Грузією і Молдовою, забезпечують необхідну основу для цих реформ, які працюють для взаємної вигоди суспільства і країн Європейського союзу.
У результаті референдуму у Нідерландах 6 квітня побачили, що питання ратифікації Угоди про Асоціацію з Україною далеке від узгодження у голландському суспільстві. Відповідно, в той час як уряд Нідерландів повинен поважати результат референдуму, Керівний комітет закликає знайти шлях компромісу по основним положенням Угоди.

Невдалий результат референдуму 6 квітня також показує, що реформи у країнах Східної Європи необхідно проводити більш ефективно, щоб змінити громадську думку в інших державах-членах ЄС. Це також є завданням Форуму громадянського суспільства, який повинен охопити більше організацій громадянського суспільства, які в даний час недостатньо  у ньому представлені.

Коментарі
kazmetal l.com