Стало відомо, скільки людей працює з дому

Share Button

За опитуванням GfK Ukraine, 21% українських компаній у 2015 році скористалися працею віддалених працівників. На цьому вони зекономили 1,7 млрд грн. Ще 22% компаній планують спробувати дистанційну працю у найближчі два роки.

“Дистанційна зайнятість в Україні стає можливою завдяки розвитку провідного інтернету та 3G, проникненню мобільних пристроїв – ноутбуків і смартфонів, а також сервісів, котрі дозволяють працювати дистанційно – Skype, “Google диск”, Dropbox”, – прокоментував Дмитро Суслов, директор компанії “1С-Бітрікс”, яка замовляла дослідження ринку.

За словами Суслова, більшість компаній не оцінюють всіх переваг віддалених працівників. Вони вважають таку новацію за щось непотрібне і незрозуміле.

Найбільше працівників удома мали київські компанії – третина опитаних підприємств. Частіше всього працювали з дому у малому та середньому бізнесі. Більше всього у торгівлі, телекомунікаційній галузі, IT, а також промислових та будівельних компаніях. Керівництво компаній вважає роботу дистанційних працівників висококваліфікованою та зазвичай встановлює їм досить високі зарплати. Тільки десята частина роботодавців платить за віддалену роботу менше, пояснюючи це невпевненістю у тому, що спеціалісті достатньо часу присвячують роботі.

Джерело: http://gazeta.ua

Коментарі
kazmetal l.com