Легалізація заробітної плати. Добре це чи погано?

Share Button

Давно всім відомо, що в Україні «масштабно» борються за легалізацію заробітної плати та витісненням тіньових ринків праці. Адже багато роботодавців платять так звану зарплату «в конвертах» замість офіційної та беруть на роботу не на підставі трудового договору, а на усній домовленості. Добре це чи погано?

Варіантів може бути багато так як і думок. Люди старшого віку або як ми звикли їх називати «люди радянського виховання» відстоюють думку, що офіційне працевлаштування, та ще й на державній роботі, є вкрай важливим в житті. Єдиний аргумент – це стаж і пенсійне забезпечення в старості. Молодь на рахунок цього має іншу думку і часто до порад бабусь та дідусів не прислуховуються. І цьому є пояснення.

Перш за все, державну роботу не так легко отримати, адже, не зважаючи на боротьбу з корупцією, вона продовжує процвітати, можливо не так масштабно і стосується не всіх установ, проте це так. По друге – це заробітна плата, на яку прожити дуже не просто.

Стаж і пенсія – молоде покоління на це не зважає, адже жити потрібно сьогодні, а зважаючи на ситуацію в країні ніхто не впевнений, що його чекає завтра чи наступного тижня. А ще в Сарненському районі головним чинником нелегальної зарплати є бурштин. Для чого трудитись місяцями на мінімальну зарплату, обмежувати себе в необхідних речах щоб купити новий одяг чи зробити довгоочікуваний ремонт в оселі.

Якщо за кілька днів можна заробити стільки, що не лише на ремонт вистачить, а й на новеньку квартиру. Хоча зараз «бурштинову лихоманку» намагаються зупинити, та основна частина населення в це не вірить. Адже скрізь всім керують гроші і не маленькі.

 

Джерело: http://sol.rv.ua

Коментарі
kazmetal l.com