Україна підписала Меморандум про реалізацію програми Гідної праці

Share Button

 Сьогодні, 7 квітня, під час засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради відбулося підписання Меморандуму про  реалізації Програми гідної праці МОП для України на період 2016-2019 рр.

Меморандум підписали директор регіонального бюро Міжнародної організації праці для країн Європи та Центральної Азії Хайнц Коллер, міністр соціальної політики України Павло Розенко, заступник голови Ради Федерації роботодавців України Олексій Мірошниченко та голова Федерації профспілок України Григорій Осовий.

“Сьогодні відбувається, без перебільшення, надзвичайно важлива подія для України. Ми чудово розуміємо, що забезпечення гідної праці має відбуватись через ефективну реалізацію соціальних прав наших співгромадян на зайнятість та гідну винагороду, безпечні умови праці та соціальний захист за активною участю наших соціальних партнерів”, – сказав міністр соціальної політики Павло Розенко

Серед основних пріоритетів самої Програми визначено – сприяння ефективному соціальному діалогу та посилення соціального захисту і покращення умов праці в Україні. Але надзвичайно важливо, що одним із головних пріоритетів є сприяння зайнятості і розвитку сталих підприємств задля стабільності та зростання. В рамках Програми заплановане проведення у 2016 році національної оцінки основних перешкод для ведення бізнесу. Оцінка зосередиться на формуванні добре обгрунтованих пропозицій реформ, адвокації та оцінці реалізованих пропозицій.

Досягнення визначених стратегічних пріоритетів і результатів закладених у Програмі гідної праці на 2016-2019 рр. заплановане шляхом реалізації спільних дій української влади та соціальних партнерів, з одного боку, та МОП – з іншого боку. У Програмі враховані заходи з планування розвитку, що здійснюються в Україні, та міжнародні програми дій. Серед них – Рамкова програма партнерства Уряду України з ООН на 2012-2016 роки, національна Стратегія подолання бідності та Стратегія сталого розвитку “Україна-2020”.

Приємно було почути думки високопосадовців МОП, але з української сторони прозвучав конструктив лише з вуст Михайла Волинця, голови Конфедерації вільних профспілок України, який зробив акцент на відсутності конструктивного соціального діалогу та на тому,що у разі прийняття нового Трудового кодексу в  запропанованій редакції, ні про яку гідну працю в Україні не може йти мова.

Коментарі

kazmetal l.com