НБУ, ДФС та АМКУ обіцяють законопроект про деофшоризацію бізнесу

Share Button

Національний банк, Державна фіскальна служба та антимонопольний комітет мають намір розробити законопроект щодо деофшоризації українського бізнесу.

“Національний банк вважає, що обговорення моделі деофшоризації, яка б зафіксувала status quo, та чесно визнала факт офшорності є вкрай необхідним. Деофшоризація не повинна “вбивати” бізнес, але бізнес повинен бути транспарентним. Тож визначення кінцевих власників офшорних компаній стратегічно важливе для країни”, – зазначила голова Нацбанку Валерія Гонтарева.

За її словами, таким шляхом вже ідуть країни Європейського Союзу у відповідності до вимог документу Base Erosion and Profit Shifting Організації економічного співробітництва та розвитку.

Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров підтримав ідею вироблення спільної концепції з деофшоризації.

“Ми готові поділитися своїми напрацюваннями з Національним банком та повністю підтримуємо необхідність вироблення спільної концепції з деофшоризації”, – наголосив Насіров.

“На напрацюваннях Національного банку та Державної фіскальної служби ґрунтуватиметься спільна концепція з деофшоризації. Вона буде відтворена в законопроекті про деофшоризацію та в засадах нового валютного регулювання центрального банку”, – йдеться у повідомленні НБУ.

Як зазначається, Антимонопольний комітет також підкреслив свою готовність взяти участь у розробленні цих документів.

“Окрім цього, сторони домовилися про обмін інформацією щодо діяльності фінансового сектору, обговорили питання трансфертного ціноутворення, необхідність об’єднання зусиль для боротьби з конвертаційними центрами та нелегальними обмінними пунктами”, – повідомила прес-служба.

“Завдяки спільним зусиллям ми зможемо віднайти правильний інструмент для того, щоб створити такі умови, за яких легальний бізнес почав би нарешті витісняти тіньовий. І це було б не тільки просто правильно, а ще й вигідно”, – зазначив Насіров.

Джерело: Економічна правда

 

Коментарі
kazmetal l.com