Скільки за рік витрачають українські підприємці на адмінсупровід

Share Button

Українські підприємці витрачають на адмінсупровід своїх бізнес-операцій близько 500 млн грн на рік. Про це заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, презентуючи роботу Єдиного державного порталу адмінпослуг, повідомляється на сайті уряду.

Нефьодов розповів, що бізнес несе значні втрати через неефективність надання адміністративних послуг. За його словами, витрати підприємців на адмінсупровід бізнес-операцій складають в середньому 0,2% від суми угод або близько 500 млн грн на рік.

“Тільки прямі витрати на папір, на кур’єрів, на відрядження становлять приблизно 20 млн грн по Міністерству економіки. Це, можна сказати, податок на бізнес. І це не найгірше. Найгірше – що така система стимулює корупцію”, – зазначив він.

За його словами, зараз адміністративні послуги можуть надаватися органами влади одним з трьох способів. Перший з них – через ЦНАП. Другий – безпосередньо цими ж самими органами, наприклад, міськими адміністраціями або обладміністраціями. І третій варіант – централізовано через портал poslugy.gov.ua.

На даний момент на сайті вже впорядкована інформація про адмінпослуги.

Джерело: http://news.finance.ua

Коментарі
kazmetal l.com