Проблеми медичної галузі обговорили на засіданні НТСЕР

Share Button

Сьогодні у приміщенні Клубу Кабінету Міністрів України відбулося засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради, участь у якому взяли представники міністерств, народні депутати, члени Громадських рад, профспілок, об’єднань роботодавців, представники територіальних тристоронніх соціально-економічних рад та науково-експертних кіл, громадськості.

Під час розгляду на засіданні питання реформування системи охорони здоров’я Ольга Богомолець, голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я, презентувала громадськості розроблений профільним Комітетом план дій щодо покращення стану медичної галузі.

Голова профспілки охорони здоров’я України Вікторія Коваль у своєму виступі зазначила, що  під час реформування галузі в першу чергу необхідно економічно мотивувати медичних працівників.

Валерій Печаєв, президент Обєднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості наголосив на необхідності підтримки вітчизняних фармацевтичних компаній. Також він зазначив, що треба змінювати роботу аптек, а саме контролювати відпущення лікарських засобів виключно за призначенням лікаря.

Перший заступник міністра охорони здоров’я Олена Павленко повідомила присутнім про діяльність МОЗу та акцентувала увагу на необхідності зміни порядку закупівлі ліків за рахунок держави.

За результатами обговорення присутні на засіданні НТСЕР прийняли резолюцію, в якій рекомендували Уряду розробити програму заходів щодо реформування медичної галузі.

Коментарі
kazmetal l.com