Комплексна програма допомоги соціально-вразливим верствам населення

Share Button

У прес-центрі журналу “РоботодавецЬ” 12 лютого 2016 року за підтримки Спілки орендарів і підприємців України пройшов круглий стіл «Створення мережі соціальних  HUB-ів».

Під час заходу учасникам була представлена Комплексна програма допомоги соціально-вразливим верствам населення шляхом надання безоплатної психологічної, правової допомоги ветеранам АТО, інвалідам, особам що потрапили у складні життєві обставини та іншим незахищеним верствам населення.

Враховуючи ситуацію, в якій зараз перебуває держава, та її наслідки, створення соціальних центрів та соціальних підприємств для країни стає просто необхідним, своєчасним та нагальним.    Представники громадських організацій, Міністерства соціальної політики України, Громадської ради при Мінсоцполітики мали змогу висловити свою позицію стосовно обговорюваного питання. За результатами круглого столу було вирішено:

  1. Визнати підхід до створення та реалізації Комплексної програми реінтеграції соціально-вразливих верств населення, який було запропоновано під час роботи круглого столу сучасним та таким що має призвести до вирішення багатьох гострих питань представників соціально-вразливих верств населення.
  2. Рекомендувати Міністерству соціальної політики України, використовувати створену мережу соціальних HUBів, як партнера під час процесу реформування надання соціальних послуг громадянам України, та реінтеграції соціально-вразливих верств населення.
  3. Звернутись від імені Громадської Ради при Мінсоцполітики, до усіх зацікавлених у економічному розвитку держави міністерств,  з пропозицією  підтримати проект створення соціальних бізнес-агрегаторів для людей які потрапили у складні життєві обставини.
  4. Звернутись до Міністерства соціальної політики України за підтримкою у пошуках фінансування цього проекту з боку іноземних донорів, фондів та програм.

 

 

 

 

Коментарі
kazmetal l.com