Навчальна програма ПРООН знову стартує в Україні

Share Button

Навчальна програма ПРООН «Розвиток навичок підприємницької діяльності серед ВПО та місцевого населення Донецької та Луганської областей», яка минулого року реалізовувалася в Україні, отримала чимало схвальних відгуків. Однак, не всі бажаючі змогли взяти участь у тренінгах. Тому у 2016 році ми прийняли рішення провести ще одну серію тренінгів за цією програмою. Як і раніше виконавцем програми є ТзОВ «Територія Бізнесу».

Заняття проходитимуть у лютому-квітні в тих самих містах, де і раніше: Києві, Одесі, Полтаві, Харкові, Дніпропетровську, Запоріжжі, Бердянську, Сєверодонецьку, Краматорську і Маріуполі. Тобто там, де мешкає багато людей, на долі яких позначився конфлікт на Донбасі і які тепер потребують підтримки суспільства та соціальної адаптації.

Минулого року знання та навички, необхідні для підприємців-початківців, отримали 1265 учасників програми. Завдяки новому циклу тренінгів здобути їх зможуть іще принаймні 900 наших співвітчизників зі сходу України. П’ятиденне навчання є безкоштовним, після його завершення учасникам вручаються відповідні сертифікати.

Проект ПРООН спрямований на те, щоб люди, які мають бізнесовий хист, почувалися впевненіше при виборі саме тієї сфери діяльності, яка дозволить максимально використати можливості для самореалізації і з упевненістю дивитися в майбутнє.

Гарним стимулом для учасників програми є також перспектива взяти участь у грантовому конкурсі ПРООН для представників малого бізнесу. Для цього лише потрібно розробити цікавий і ґрунтовний бізнес-план, скласти який охоче допоможуть фахові тренери, залучені до програми. А кошти, які виділяються переможцям безповоротно, будуть зовсім не зайвими для започаткування власної справи.

Умови участі у навчальній програмі залишаються незмінними. Щоб потрапити на тренінги, необхідно зареєструватися на її сайті, пройти конкурсний відбір і мати офіційний статус внутрішньо переміщеної особи, або ж реєстрацію за місцем проживання на території Донецької чи Луганської областей (підконтрольних Україні територій).

Регіональні центри Державної служби зайнятості допоможуть усім бажаючим у здійсненні реєстрації та надсиланні необхідних для участі у програмі скан-копій документів.

Детальніше про саму програму та умови участі у ній можна дізнатися на Інтернет-сторінці: www.vpo-study.org або зателефонувавши за номерами: +380508145554, +380971415353.

 

Коментарі
kazmetal l.com