Створять електронний реєстр перевірок бізнесу

Share Button

Міністерство еконо­мічного розвитку і торгівлі хоче створити електронний реєстр перевірок бізнесу.

Це буде автоматична система нагляду, куди всі контролюючі органи — подаватимуть заявки на проведення перевірок на підприємствах. Міністерство визначатиме їх послідовність. Щоб до бізнесменів контролери приходили не частіше, ніж раз на рік, — каже міністр Айварас Абромавичус.

Електронний реєстр упорядкує перевірки, — говорить директор Українського аналітичного центру — Олександр Охріменко. — Останнім часом вдалося синхронізувати візити податкової з Пенсійним фондом. Тепер вони приходять на підприємства разом, а не окремо, як було раніше. Також впорядкують візити пожежників, інспекції електромереж, ветеринарів та інших контролюючих органів.

За допомогою реєстру накопичуватимуть інформацію про компанії. — Немає сенсу постійно перевіряти ті з них, які працюють стабільно й прозоро. Загалом кількість перевірок має зменшитися, — розповідає Тарас Качка, уповноважений з питань підприємництва при Державній фіскальній службі.

Уряд продовжив до 30 червня заборону на перевірку бізнесу з річним доходом до 20 млн грн. Його можуть перевіряти тільки з дозволу Кабміну, за заявкою самого підприємства або рішенням суду.

Коментарі
kazmetal l.com