Реформа фіскальної служби: лібералізація чи збільшення податкового пресу?

Share Button

Державна фіскальна служба перевиконує план надходжень за рахунок виведення бізнесу з тіні, звітує голова відомства Роман Насіров. За його словами, це дає змогу підвищувати соціальні стандарти та будувати нові об’єкти інфраструктури. Зі свого боку, економісти, правники та представники бізнесу вважають, що в Україні збільшується податковий тиск, і це не сприяє відновленню економіки. Водночас, податкові зміни, які поліпшують наповнення бюджету, були однією з вимог продовження співпраці України з МВФ.
За минулий рік Державна фіскальна служба зібрала більше податків та зборів, ніж планувала, і це дало змогу профінансувати підвищення соцстандартів, заявив журналістам глава ДФС Роман Насіров.

«Завдяки сумлінним платникам податків, а також системній боротьбі з тіньовим бізнесом та контрабандою, 2015 рік був завершений з перевиконанням показників. Так, до загального фонду держбюджету надійшло 486,9 мільярда гривень, хоча планувалося близько 440. місцеві бюджети отримали 99,4 мільярда, тобто приріст платежів – на 12,6 мільярда. Завдяки перевиконанню планів надходжень та кращому адмініструванню податків ми додатково відшкодували платникам понад 10 мільярдів гривень ПДВ», – зауважив Насіров.

Источник: http://www.radiosvoboda.org

Коментарі

kazmetal l.com