Захистіть кошти роботодавців, Або Спілка орендарів і підприємців України б’є в набат

Share Button

На переконання президента Спілки орендарів і підприємців України, Заслуженого економіста України Віктора Хмільовського законодавство щодо соціального страхування на випадок втрати працездатності негативно позначається на інвестиційних можливостях роботодавця, вимиваючи його обігові кошти.

Якщо взяти до уваги загальну інформацію, що захворюваність грипом на кінець січня 2016 року охопила  майже 20 % громадян України, то це торкнулося порядку щонайменше 2-2,5 млн найманих працівник. Виходячи з розміру середньої заробітної плати у межах 4000 тис. грн. на місяць, що з усіма нарахуваннями становить 5-6 тис. на людину, або 250-300 грн на день. 5 робочих днів, які за лікарняним згідно законодавства повинен оплатити роботодавець, становитимуть у середньому 1400 грн, а помноживши цю суму на 2,5 млн захворівших найманих працівників (а може бути ще більше), то український бізнес втрачає 3, 5 млрд грн обігових коштів, в той час, коли невідомо як використовуються кошти Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Куди дивиться депутатський корпус?

І коли буде наведено лад в управлінні фондами соціального страхування? І коли нарешті сторона роботодавців на національному рівні почне працювати, як належить за її конституційним призначенням?

Необхідно давно переглянути законодавство, щоб Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності оплачував лікарняні  з першого дня хвороби, адже роботодавці постійно сплачують внески на рахунок цієї установи.

Коментарі
kazmetal l.com