До кінця року безробітних стане на 2,3 млн більше

Share Button

Міжнародна організація праці 19 січня в своїй доповіді прокоментувала загрозливі і зростаючі цифри людей без постійного місця праці.

Хоча вже минуло декілька років після глобальної фінансової кризи, число безробітних з 2007 року виросло на 27 мільйонів і становить загалом у світі 197,1 мільйона чоловік. На думку фахівців, до кінця 2016 року це число збільшиться ще 2,3 мільйона безробітних.

«Помітне зниження економічного розвитку в країнах з ринками, що формуються укупі з різким зниженням цін на сировину призвело до драматичних наслідків на ринку праці», – заявив глава МОП Гай Райдер. Також він розповів, що в цих непростих економічних умовах все більше працюючих погоджуються на низькооплачувану роботу або нелегальну роботу.

«Незважаючи на скорочення безробіття в деяких країнах США і ЄС занадто багато громадян цих країн все ще не можуть знайти роботу. Ми повинні вжити термінових заходів для створення нових гідних робочих місць, в іншому випадку нам доведеться зіткнутися з загрозою зростання соціальної напруженості», – заявив керівник МОП.

Коментарі
kazmetal l.com