Як контролюватимуть доходи ФОПів для застосування ними РРО?

Share Button

Реєстратори розрахункових операцій не застосовуються платниками єдиного податку другої і третьої груп (фізособи-підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом року не перевищує 1 млн. гривень. У разі перевищення цього обсягу застосування РРО є обов’язковим. Наразі пропонується визначити як здійснювати контроль за рівнем доходів таких осіб.

 Відповідний проект постанови Кабміну «Про затвердження Порядку здійснення органами доходів і зборів контролю за досягненням платниками єдиного податку другої і третьої груп (фізичними особами – підприємцями) обсягу доходу відповідно до пункту 296.10 статті 296 Податкового кодексу України» оприлюднено на сайті ДФСУ.

Для визначення граничного обсягу доходу – обсяг, який протягом року не перевищує 1 млн. грн. – враховуватимуть усі види доходів, які отримані фізособою-підприємцем платником єдиного податку другої та/або третьої груп, від здійснення підприємницької діяльності протягом календарного року, незалежно від обраних видів діяльності.

Відповідно до проекту для здійснення податкового контролю використовується податкова інформація, зібрана та/або отримана контролюючими органами, у

порядку, передбаченому статтями 72 та 73 Податкового кодексу, та яка зберігається, з урахуванням результатів її опрацювання, в інформаційних базах контролюючих органів або безпосередньо посадовими особами цих органів.

Для отримання податкової інформації контролюючі органи можуть звертатись до платників податків та інших суб’єктів інформаційних відносин із письмовим запитом, а також отримувати необхідну інформацію шляхом проведення зустрічних звірок даних суб’єктів господарювання.

Окрім того, за наявності підстав, передбачених ПК, передбачено проведення документальної позапланової та фактичної перевірок.

Проект порядку доступний за посиланням. Із супровідними документами можна ознайомитись тут.

http://zib.com.ua/

Коментарі
kazmetal l.com